CASE STUDY

סלטי שמיר

אודות סלטי שמיר

חברת “סלטי שמיר” הוקמה בשנת 1974 על ידי משפחת דרייזין כמתקן ייצור קטן בכפר מעש וברבות השנים הפכה לחברה המובילה בשוק החומוס והסלטים המצוננים בשוק הישראלי.
לאור הצלחת החברה והגידול בשיווק מוצריה שדרשו הרחבה של פס הייצור, עברה “סלטי שמיר” בשנת 1988 למפעל המשתרע על פני שטח של כ-5,000 מ”ר באזור תעשיה הממוקם במרכז הארץ. בשנת 1994 הונפקה החברה, הפכה להיות ציבורית והמשיכה להתרחב בשוק המקומי ולפתח מוצרים חדשים ומקוריים. במקביל, החלה החברה לייצא
את מוצריה לשוק העולמי ומאז הם נמכרים באירופה, ברוסיה, בארה”ב ובקנדה.

הורד קובץ בוחן מלא

פרויקט למשך 7 שנים - לשדרוג, תוספת תפוקה ותחזוקה שוטפת ב'טונל':

המערכת כללה: 3 מדחסים 30 כ”ס ו-2 מדחסים – 20 כ”ס.

מדידות תפוקת קרור שלב טרום: אוגוסט 2016

מדידות תפוקת קרור לאחר שדרוג תוספת תפוקה: אפריל 2017

יעד: תוספת תפוקה של לפחות 50%.

בפועל: תוספת תפוקה של 400% (פי 4).

ביצוע: מנהל פרויקט +  2 צוותי התייעלות (2 טכנאים + 2 ראשי צוותים)

ניתוח הנתונים: על פי מדידות שנעשו לפני ואחרי הפרויקט ואושרו על ידי מנהל ומהנדס המפעל.

התפלגות החיסכון בשנים 2016-2017 חיסכון מוערך כולל של 1,134,000 ₪

״קוסמות בקירור,

הוא לוקח מדחס ועושה ממנו פי 3״ 

עמי גיא, מנכ”ל סלטי שמיר